Horváth Tamás


Horváth Tamás
HRSE Atlétika szakosztályvezető

Horváth Tamás vagyok, minden túlzás nélkül állíthatom, hogy a sport már óvodás korom óta életem fontos része.

Több sportággal ismerkedtem meg életem során. Először a labdarúgással a DVSC-nél, majd pár év kihagyás után a tenisszel hozott össze a sors, melyet öt évig űztem és bár elég későn ismerkedtem meg ezzel a sportággal az OB II.- ben is volt alkalmam játszani.

2015. márciusban ismerkedtem meg a Hajdú Rendészeti Sportegyesülettel, a párom Sipos Nóra által. Önkéntesként vettünk részt egy Tarcali futóversenyen, melyet az egyesület szervezett. Nagy hatással volt rám az egyesület tagjainak összetartása, vidámsága, pozitív életszemlélete. Amikor a verseny végén megnéztem a korosztályom futóeredményeit, a gyerekkorom spotemlékei újra a szemeim előtt lebegtek és elhatároztam, hogy ennek a csapatnak önkéntesként és talán futójaként is lelkes tagja lehetek. Beléptem az egyesületbe és elmentem az akkor még hivatalos technika vezető/edző nélkül megtartott edzésekre, amelyek nagyon megtetszettek és számos új baráttal is sikerült megismerkednem, akikkel a mai napig jó kapcsolatban vagyok.

2016. évben az egyik futóedzés előtt, váratlan kérdést kaptam az élettől, elvállalom-e a HRSE Atlétika Szakosztályának vezetését? Elvállaltam, és azóta is önkéntesként végzem tevékenységemet, melyet a mai napig nem bántam meg.

Szakosztályvezetőként a célom azóta is és a jövőben is az lesz, hogy az Atlétika Szakosztály tagjainak meg tudjam adni a segítséget a futásban való öröm átéléséhez, legyen az 6 perc/km sebességgel futó vagy akár 4 perc/km alatti.

Az elmúlt pár év alatt számos sikerben volt részem a HRSE futójaként és Szakosztályvezetőjeként is, ilyenek például az UltraBalaton, az Ultra Tisza-tó csapatversenyei, egyéni versenyek, és egy 2017. évben elért Szenior Magyar Bajnoki cím 1500 méter síkfutásban.