Tudj meg többet rólunk!

„Összefogás a rendészeti sportélet kibontakoztatásáért”

Tisztelt Érdeklődő!

A Hajdú Rendészeti Sportegyesület az elmúlt évtizedben dinamikus fejlődés mellett fontos alakja lett Debrecen város és az ország sportéletének. Az egyesület megalapításának egyik meghatározó gondolata és célja volt a rendvédelmi területen dolgozó kollégáink és családtagjaik részére a megfelelő szintű, minőségi sportolási lehetőségek biztosítása szervezett keretek között, valamint ezzel párhuzamosan a rendvédelmi dolgozók és a társadalom más csoportjai között egy olyan összekötő híd kialakítása, amelyre csak a közös sportolással járó élmények és erőfeszítések alkalmasak.

Ennek eredményeként egyesületünk tagságában a rendőrség állománya mellett jelentős számban jelen vannak a többi rendvédelmi szerv képviselői, valamint elsősorban a hozzájuk valamilyen formában kötődő, a legkülönbözőbb életkorú és hátterű személyek. A tagok vonatkozásában a sport szeretete mellett a legfontosabb, hogy a rendészeti sportegyesület által képviselt magatartási normákat elfogadják és ezeket életük minden színterén képviseljék. Elmondhatom, hogy ezen közösen elfogadott értékek mentén olyan közösség formálódott, akik nem csak közösen sportolnak, de önként kiveszik a részüket a város karitatív tevékenységéből. Támogatásukkal több országos színtű, több ezer fő részvételével járó rendezvényt is lebonyolítottunk már.

Az elmúlt években az atlétika, a funkcionális edzés és a röplabda területén sikerült elsősorban olyan sportszakmai fejlődéseket elérnünk, amelynek köszönhetően minőségi edzéslehetőséget tudunk biztosítani és az amatőr sportolók mellett a kiemelkedő tehetségeknek is. Az atlétika és a funkcionális edzés területén igyekszünk a nemzetközi sportéletbe is bekapcsolódni. Hagyományteremtő jelleggel kezdtük el a Nagyvárad-Debrecen Szupermaraton, valamint a Central European Cross Cup versenyek megrendezését, valamint hagyományos jelleggel kerül minden évben megrendezésre a „Kék Lámpa Horgászolimpia”, illetve a „Spárta 300” versenyünk.

Egyesületünk életében kiemelkedően fontos a társadalmi felelősségvállalás, amelyet tagjaink nem csak vallanak, hanem a mindennapjaikban tevékenyen tesznek is érte. A Debreceni Karitatív Testület tagjaként önkéntes alapon rendszeresen segítséget nyújtunk a rászorulók részére.

Nagy szeretettel várjuk tagságunkba mindazokat, akik a fenti értékekkel tudnak és akarnak azonosulni és az életmódjuknak megfelelő szintű sporttevékenység mellett egy aktív közösség tagjává kívánnak válni.

Debrecen, 2020. október 9.

Molnár Péter
elnök