Román József
HRSE Atlétika szakosztályvezető

Román József vagyok, 1975-ben születtem Debrecenben. Közel húsz év hivatásos pénzügyőri szolgálat után, néhány éve már civilként dolgozom, vám- és külker szakterületen.

Bár a sport szeretete egész életemet végigkísérte, a rendszeres sportolás korábban nem volt a mindennapjaim része. Volt egy rövid ideig tartó próbálkozásom a vívással, de ami magával ragadó gyerekkori szerelmem, az a labdarúgás. Lelátóról, nézőként.

Az egyesülettel 2014 februárjában kerültem először kapcsolatba, amikor ellátogattam egy atlétika edzésre. A hangulat és a társak szívélyessége, a baráti fogadtatás azonnal megfogott, úgyhogy nem is volt a továbbiakban kérdés számomra, hogy csatlakozom a szakosztályhoz.

Az elmúlt években az egyesület által szervezett rendezvényeken önkéntesként, a szakosztály tagjaként pedig nagyon sok sporteseményen csapattagként vehettem részt. Egy-egy Ultrabalaton, vagy Ultra Tisza-tó örök élményt adott.

2018-ban megalapult a HRSE Jokers futócsapat, amelynek vezetésére az egyesület elnökségétől kaptam felkérést. A csapattal a lassabb, de annál lelkesebb futótársaknak szervezünk versenyzési lehetőségeket. 2021 tavaszán az atlétika szakosztályon belül létrehoztuk a kerékpáros csoportot azzal a céllal, hogy a kerékpározni szerető társainkkal közösen szervezett túrákon vegyünk részt.

Szakosztálytársaim, megtisztelő bizalmukkal, 2022 januárjában az Atlétika Szakosztály vezetőjévé választottak, amelyet örömmel vállaltam el. Szakosztályvezetőként célom tovább erősíteni a jó közösségi szellemet, a csapategységet.