Sajnáljuk, a regisztrációs időszak lejárt.

A rendezvény elmarad!


  • Dátum: 2021.04.27. 08:00
  • Helyszín: Debrecen, Mikes Kelemen utca 4, 4028 Magyarország (Térkép)
  • További információk: ELMARAD! HBMRFK OKAL Kiképző Központ, HRSE székhelye

Leírás

ELMARAD!
X. Rendészeti Bajnokság


V E R S E N Y K I Í R Á S


A bajnokság célja:

Az országos bajnoki címek és helyezések eldöntése. Az edzésmódszer népszerűsítése. A rendészeti munkához szükséges speciális erő-állóképesség fejlesztésének elősegítése. Az egészséges életmóddal, sporttáplálkozással, valamint a legújabb edzésmódszerekkel kapcsolatos tapasztalatcsere. A résztvevők szakmai tapasztalatcseréjének biztosítása, valamint a munkatársi és sportbaráti kapcsolatok erősítése.A bajnokság időpontja:

2021. április 27.


A bajnokság helyszíne:

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság OKAL Kiképző Központ
HRSE székhelye

4028 Debrecen, Mikes Kelemen utca 4.


A bajnokság rendezője:

Hajdú Rendészeti Sportegyesület

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság


Főtámogató:

ProEvent Agency Kft.


A bajnokság fővédnöke:

Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok Úr
címzetes egyetemi docens
rendőrségi főtanácsos
megyei rendőrfőkapitány


A bajnokság résztvevői:

  • rendészeti szervek és fegyveres testületek tagjai, munkatársai
  • rendészeti sportegyesületek tagjai
  • meghívott szervek tagjai 

Nevezési határidő:

2021. április 20. 12.00


Nevezési kategóriák:

  • vegyes csapat (1 nő + 2 férfi)
  • férfi csapat (3 férfi)
  • női egyéni
  • férfi egyéni

A csapatban induló versenyzők egyénileg is értékelésre kerülnek.


A verseny szerepel a Belügyminisztérium 2021. évi Sportnaptárában, így a részvétel szolgálati útnak minősíthető.


Díjazás:

I-III. helyezett csapatok: serleg, érem, oklevél 

I-III. helyezett egyéni kategóriák: érem, oklevél, tárgyjutalom 

A bajnokság feladatait sikeresen teljesítő versenyzők emlékérmet kapnak ajándékba.


Nevezési díj:

Egyéni női/férfi kategória: 1 500 Ft/fő

Vegyes/férfi csapat: 3 000 Ft/csapat


Nevezési díj befizetése:

A nevezési díjakat átutalással a HRSE számlájára kérjük befizetni:

Raiffeisen Bank 12052729-01448915-00200008
IBAN: HU50 - 12052729-01448915-00200008
SWIFT CODE: UBRTHUHB

A közleményben fel kell tüntetni a versenyző vagy csapat nevét, születési
évét és a választott regisztrációs kategóriát. (pl. Kiss Tamás, 1979, egyéni)

A csapat nevezési díját egy összegben szükséges befizetni!

A nevezők létszámát a szervezők korlátozhatják, a nevezési helyek száma korlátozott!

A nevezést akkor fogadjuk el, ha a választott versenykategóriában a nevezés és a nevezési díj is beérkezik a megadott határidőn belül.

Amennyiben a versenyt a megadott időpontban nem tudjuk megrendezni, a nevezési díjat visszafizetjük.


Nevezés:

A rendezvény elmarad!
A bajnokság lebonyolítása:

A Spártai 300 Rendészeti Bajnokság feladatainak végrehajtása a rendészeti hivatásra jellemző speciális és szigorú szabályrendszer jellegét és szellemiségét képviseli. Ennek megfelelően a versenyzőnek olyan felkészült állapotban érdemes belekezdenie egy-egy feladat végrehajtásába, hogy azt előre láthatóan eredményesen és biztonságosan be is tudja fejezni.

A bajnokság nevezett versenyzői az előzetes sorsolásnak megfelelő sorrendben kezdik a feladatok végrehajtását.

A 7 állomáspontból és 300 ismétlésszámból álló feladatsor leküzdése időméréssel történik. Az nyer, aki a legrövidebb idő alatt, szabályos végrehajtással teljesíti a pályát.

A versenyző a kijelölt keretből rajtol és küzdi le a feladatokat.

A pihenőidő a végrehajtás idejébe beleszámít.

Az utolsó feladat leküzdését követően az időmérés akkor áll meg, amikor a versenyző beérkezik a pálya végén található kijelölt keretbe.

A versenypályákon a feladatok szabályos végrehajtásáért versenybírók felelnek, akik az ismétléseket hangosan számolják. A szabálytalan gyakorlatok nem kerülnek számolásra.

A feladatok teljesítésének időkorlátja 18 perc, az a versenyző, aki az időkorlátot túllépi, kizárásra kerül.


Feladatok leírása:

1. Húzódzkodás - ismétlés hölgyeknek 15x, férfiaknak 25x 

Teljesen kinyújtott karú függésből húzódzkodás, amíg az áll a rúd fölé nem kerül. A kipping technika megengedett. A végrehajtást több alkalommal is meg lehet szakítani, ekkor a versenyző elengedheti a rudat és tetszőleges ideig pihenhet. A pihenőidő beleszámít a végrehajtás idejébe.

A pihenő időt követően, amikor a versenyző folytatni kívánja a gyakorlatot, újra a kiinduló pozícióból kell kezdenie a húzódzkodást, tehát felugorva lendületet venni nem lehet.


2. Felhúzás – ismétlés hölgyeknek 50x 40 kg, férfiaknak 50x60 kg 

A kétkezes rúd a talajon, a versenyző a kijelölt helyen áll.

A rudat két kézzel kell elemelni a talajtól az egyénileg előre kijelölt és jelzett mértékig, de legalább a test függőleges helyzetéig, nyújtott csípőízületig. Pihenni kizárólag úgy lehet, hogy a versenyző legalább egy kézzel érinti a rudat. A pihenő száma nincs korlátozva. Abban az esetben, ha a versenyző mindkét kézzel elengedi a rudat, kizárásra kerül. A rúd felemás fogása megengedett.


3. Karhajlítás és nyújtás mellső fekvőtámaszban – ismétlés hölgyeknek 30x, férfiaknak 50x 

A versenyző a kijelölt helyen, vállszélességű, nyújtott karú mellső fekvőtámaszban helyezkedik el, lábak zárva. A kiinduló helyzetből karhajlítás, amíg a mellkas nem érinti a jelző berendezést, majd karnyújtás a kiinduló pontban jelölt magasságig. Pihenni kizárólag nyújtott karú mellső fekvőtámaszban lehet, a kezek felváltva történő pihentetése megengedett.


4. Felugrás 60 cm-es (+ - 2 cm) dobogóra páros lábbal -  ismétlés 50x  

A versenyző a kijelölt helyen áll, majd páros lábbal kell felugrania a 60 cm magas dobogóra. A felugráskor a versenyzőnek térd- és csípőízületet ki kell nyújtania, valamint valamelyik kezével meg kell érintenie az előzetesen kijelölt jelzőberendezést. Pihenni kizárólag a kiindulási helyzet kijelölt keretében állva lehet, annak elhagyása kizárást von maga után.


5. „Ablaktörlő” –  ismétlés hölgyeknek 50x 40 kg, férfiaknak 50x 60 kg 

A versenyző a talajon hanyattfekvésben fekszik, miközben a 40/60 kg súlyú rudat nyújtott karokkal kezében tartja. Lábai zártan, a jobb és bal oldalt elhelyezett zsámolyok valamelyikén. A zsámolyokat 25-25-ször kell megérintenie a lábának boka alatti részével. Pihenni kizárólag a lábak zsámolyon tartásával lehet, a rúd leengedése kizárással jár.


6. Talajtól a fej fölé Kettlebell-el – ismétlés hölgyeknek 25-25x 12 kg, férfiaknak 25-25x 16 kg 

A versenyző a kijelölt keretben foglal helyet a 12/16 kg-os kettlebellt egy kézzel elemeli a talajról, majd a feje fölé nyomja, amíg karja nyújtott állapotba kerül, az előzetesen kijelölt pontig. A kettlebellnek minden ismétlésnél érintenie kell a talajt a kijelölt keretben. 25 ismétlés után a versenyzőnek kezet kell váltania és a másik kezével is el kell érnie a 25 ismétlésszámot. Pihenni kizárólag a kettlebell kézzel történő érintése mellett lehet. Kézváltás kizárólag a szabályos 25 ismétlést követően lehetséges.


7. Húzódzkodás – ismétlés hölgyeknek 15x, férfiaknak 25x 

Teljesen kinyújtott karú függésből húzódzkodás, amíg az áll a rúd fölé nem kerül. A kipping technika megengedett. A végrehajtást több alkalommal is meg lehet szakítani, ekkor a versenyző elengedheti a rudat és tetszőleges ideig pihenhet. A pihenőidő beleszámít a végrehajtás idejébe. A pihenő időt követően, amikor a versenyző folytatni kívánja a gyakorlatot, újra a kiinduló pozícióból kell kezdenie a húzódzkodást, tehát felugorva lendületet venni nem lehet. 


A bajnokság egyéb szabályai:

A nevezéssel minden induló elfogadja a versenykiírásban foglaltakat és a versenyszabályokat. Ezzel elismerik, hogy a versenyen mindenki a saját felelősségére indul, a nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett károkért kártérítésre nem kötelezhetők.

Érték- és csomagmegőrzést a verseny rendezői nem vállalnak.

A bajnokságon induló versenyzők rajtszámot kapnak, melyet a szervezők a nevezésnél alkoholos filctollal a versenyző karjára, jól láthatóan írnak fel.

Kizárásra kerül az a versenyző, aki a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki.

A szervezőkkel, a bírókkal vagy a sporttársaival szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a bajnokságból kizárásra kerülnek.

A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység vagy más sportesemény népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

A verseny rendezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést bármikor lezárják.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a bajnokságról és a versenyzőkről fotót és filmet készítsenek, melyek a továbbiakban a rendezők tulajdonát képezik. A készült fotókat és filmeket a rendezők szabadon felhasználhatják és publikálhatják, ezért a fotón szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.

A nevezési lap, illetve a regisztrációs lap kitöltésével és aláírásával a versenyző elfogadja a versenykiírás és versenyszabályzat feltételeit.

A nevezési lap, illetve a regisztrációs lap kitöltése önkéntes adatközlés. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a bajnokság szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják.

A versenyre történő nevezés során a versenykiírás jelentkezési feltételeinek elfogadásával a nevező elfogadja, hogy a jelentkezés során megadott e-mail címre a rendezőség a versennyel kapcsolatos hírlevelet küldjön.


Az óvás szabályai:

A versenypályákon minden versenyzőt 2 fő szakképzett versenybíró kísér, az ő munkájukat felsőfokú sportszakmai képesítéssel rendelkező főbíró felügyeli.

Óvásra a helyszínen, az óvásra okot adó eseménytől számított 20 percen belül, a szervezőbizottság elnökénél, 20.000 Ft óvási díj befizetését követően van lehetőség.

Óvás esetén a szervezőbizottság vezetője összehívja a bajnokság bíróit, valamint a főbírót, akik döntenek az óvás jogosságát és a szükséges intézkedéseket illetően.


További információ:

+36-70/371-75-42
info@hrsedebrecen.com