Sajnáljuk, a regisztrációs időszak lejárt.

PrevenTúra / Futó és Természetjáró Kupa / Nyílt online kihívás / 2020. november 10-től 2021. május 31-ig


 • Dátum: 2021.05.31. 12:00
 • Hely Hajdú-Bihar megye, Magyarország (Térkép)

Leírás

VERSENYKIÍRÁS

„PrevenTúra” Futó és Természetjáró Kupa


A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Hajdú Rendészeti Sportegyesület közös szervezésében megvalósuló „Híd a biztonságért” program keretében, a Navigátor Debreceni Túra Klubbal együttműködve kerül lebonyolításra a „PrevenTúra” Futó és Természetjáró Kupa, amelynek célja olyan sportolási lehetőség biztosítása a rendvédelmi dolgozók és minden érdeklődő részére, amelynek keretében a természetben, önállóan, vagy családi- és baráti körben teljesíthető sporttevékenységet értékeljük, ezzel a rendszeres sportolásra ösztönözve a résztvevőket.

A nevezők a kijelölt, különböző hosszúságú túraútvonalak teljesítésével gyűjthetik a km-eket. A teljesítésre bármikor, futva vagy túrázva, egyénileg vagy csoportosan lehetőség nyílik, így ezt mindenki a saját sportolási szokásaihoz tudja igazítani. A rendezvényünk teljesíthető versenyként, de örömmel veszünk minden egyes regisztrált részvételt, ami az egészséges életmód jegyében kiváló családi program is lehet. A szabadidő kellemes eltöltésére ösztönzés érdekében a teljesítők már az első túra után is, majd bizonyos túraszámokat követően emléktárgyakat kapnak.


A kupa célja: 

 • a résztvevők fizikai felkészültségének javítása, erősítése, rendszeres sporttevékenység ösztönzése,
 • sportbaráti kapcsolatok ápolása,
 • egészség-megőrzési szokások kialakítása a sport segítségével, 
 • a kupa helyezéseinek eldöntése,
 • a sportolási lehetőség biztosítása.

A kupa fővédnöke

Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok
rendőrségi főtanácsos
címzetes egyetemi docens
megyei rendőrfőkapitány
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Dr. Széles Diána
alpolgármester
Debrecen Megyei Jogú Város


A kupa rendezője

 • A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
  Oktatási és Kiképzési Alosztálya
 • Hajdú Rendészeti Sportegyesület

A szervezőbizottság elnöke:

Molnár Péter r. őrnagy
Oktatási és Kiképzési Alosztály vezetője
HRSE elnöke


A szervezőbizottsági titkár:

 • Balogh József r. tzls.
  HRSE ügyvezető elnök
 • Szabó Norbert r. ftőrm. 

A kupa időtartama: 

2020. november 10-től 2021. május 31-ig


A kupa résztvevői: 

 • Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság személyi állománya,
 • a Hajdú-Bihar megye területén tevékenykedő rendvédelmi szervek állománya,
 • rendészeti sportegyesületek tagsága,
 • általános-, és középiskolás diákok,
 • a természetjárás iránt érdeklődők.

Nevezés 

1. Először regisztrálj és hozz létre profilt a https://geogo.hu oldalon, kattints az ikonra!2. Ha már van profilod a GeoGo oldalon, akkor válassz kategóriát és nevezz a https://preventura.web.app oldalon, kattints az ikonra!

Technikai kérdések esetén további felvilágosítás az info.geogo@gmail.com email címen kérhető.Általános kategóriák: 

 • Általános iskolás korosztály (1.-8. osztályok) egyéni kategória

A kategóriába az általános iskolák 1.-8. osztályos tanulói jelentkezhetnek, akik az oktatási intézményüket megjelölik a nevezés során. Minden nevező pontszámai automatikusan rögzítésre kerülnek. 

 • Középiskolás korosztály (9.-12. osztályok) egyéni kategória

A kategóriába az középiskolák 9.-12. osztályos tanulói jelentkezhetnek, akik az oktatási intézményüket megjelölik a nevezés során. 

 • Oktatási intézmények kategóriája

A nevezések alapján a résztvevők által regisztrál oktatási intézmények automatikusan értékelésre kerülnek a versenyben és a pontszámukhoz minden, az intézményt feltüntető résztvevő teljesítése után járó pontszám hozzáadódik.

 • Felnőtt korosztály egyéni kategória

Az oktatási intézményt meg nem jelölő, illetve a középiskolai tanulmányait befejező nevezők kerülnek értékelésre ebben a kategóriában. 


Rendészeti kategóriák:

 • Rendészeti női kategória

A rendészeti szervek állományából nevező nők kerülnek automatikusan értékelésre ebben a kategóriában. 

 • Rendészeti férfi kategória

A rendészeti jellegű szervek állományából nevező férfiak kerülnek automatikusan értékelésre ebben a kategóriában. 

 • Rendészeti szervek kategóriája

A nevezések alapján a résztvevők által regisztrál rendészeti szervek automatikusan értékelésre kerülnek a versenyben és a pontszámukhoz minden a szervet feltüntető résztvevő teljesítése után járó pontszám hozzáadódik.


Csapat kategóriák

A 2020. november 11-én hatályba lépő „A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről” szóló 484/2020. (XI.10.) Kormányrendeletben megfogalmazottaknak maradéktalanul eleget téve az alábbi csapat kategóriába nevezők az útvonalakat a 4. § (2) bekezdésében meghatározott egyéni szabadidős sporttevékenység keretében teljesíthetik. A nevezett csapatok tagjai tehát az útvonalakat kizárólag egyénileg tudják teljesíteni és az így szerzett pontok automatikusan összeadódnak és a csapat részére rögzítésre kerülnek. 

Ezek alól természetesen kivételt képeznek az egy háztartásban élő családtagok, akik egy ilyen sporttevékenység közös végzése során nem jelentenek egymásra a megszokottól eltérő egészségügyi kockázatot. Az általános- és középiskolák tanulóinak szabadidős sporttevékenységét az egy háztartásban élő nagykorú családtagok bevonásával kérjük biztosítani.

A fenti szabályok a jelölt Kormányrendelet időbeli hatályával azonos időtartamban lép érvénybe, illetve szükség esetén a felülvizsgálatára módosítására soron kívül intézkednek a szervezők.         

A csapat kategóriákban csak a megjelölt szabályok betartásával lehet részt venni, ellenkező esetben a szervezők a csapat kizárása felől határoznak. 

 • Általános iskolás korosztály (1.-8. osztályok) csapat kategória

A nevezést követően a csapatkapitány a már regisztrált és nevezett személyek közül tudja a csapat tagjait rögzíteni. A csapat maximum 5 főből állhat és ebben a kategóriában az általános iskola 1.-8. osztályos tanulók mellett 1 fő nevelő, vagy szülő részvétele kötelező. A csapattagok teljesítésért járó pontszámai automatikusan rögzítésre kerülnek a csapat pontjainál.   

 • Középiskolás korosztály (9.-12. osztályok) csapat kategória

A nevezést követően a csapatkapitány a már regisztrált és nevezett személyek közül tudja a csapat tagjait rögzíteni. A csapat maximum 5 főből állhat, amely ebben a kategóriában a középiskola 9.-12. osztályos tanulók mellett 1 fő nevelő, vagy szülő részvétele kötelező.    

 • Felnőtt korosztály csapat kategória

A nevezést követően a csapatkapitány a már regisztrált és nevezett személyek közül tudja a csapat tagjait rögzíteni. A csapat maximum 5 főből állhat. A felnőtt korosztály csapat tagjai között szerepelhet rendészeti dolgozó, illetve középiskolás tanulmányait folytató diák is, de ezek a személyek más csapatban nem nevezhetőek.     

 • Családi csapat kategória

A nevezést követően a csapatkapitány a már regisztrált és nevezett személyek közül tudja a csapat tagjait rögzíteni. A csapat maximum 5 főből állhat, 1-2 fő felnőtt személy mellett általános- és középiskolás diákok vegyesen regisztrálhatóak. Ezek a személyek más csapatban nem nevezhetőek.     

 • Rendészeti csapat kategória

A nevezést követően a csapatkapitány a már regisztrált és nevezett személyek közül tudja a csapat tagjait rögzíteni. A csapat maximum 5 főből állhat és a rendészeti csapat kategóriában kizárólag rendészeti dolgozók lehetnek a csapat tagjai, egyéb esetben a felnőtt korosztály csapat kategóriában kerülnek értékelésre.


Díjazás:

 • I. helyezett serleg, oklevél, érem 
 • II. helyezett serleg, oklevél, érem
 • III. helyezett serleg, oklevél, érem

Túrák teljesítések alapján:

 • 1. túra teljesítése után
 • 5. túra teljesítése után
 • 10. túra teljesítése
 • 20. és ezt követően minden 10 túra teljesítése után

A teljesítések után járó emléktárgyak egyedileg kerülnek megrendelésre, ezért ezek a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Kiképzési Központjának Debrecen, Mikes Kelemen utca 4. szám alatti objektumában emailen érkezett értesítést követően lehet átvenni.


A Kupa lebonyolítása:

A „PrevenTúra” Futó és Természetjáró Kupán való részvétel feltétele a https://geogo.hu oldalon történő regisztráció, majd ezt követően a https://preventura.web.app/ weboldalon történő online nevezés. Minden nevező teljesítménye automatikusan értékelésre kerül az egyéni versenyben. Az egyéni regisztráció keretében lehetőség nyílik megjelölni azt a szervet, vagy oktatási intézményt, amelyhez a résztvevő tartozik, így a pontjai automatikusan hozzáadódnak a megadott szervezet vagy oktatási intézmény pontjaihoz is. Van lehetősége csapat nevezésére is maximum 5 főig, a már előzetesen regisztrált egyéni résztvevők bevonásával.

Az online nevezést követően lehetőség nyílik a https://preventura.web.app/ weboldalon az „Útvonalak” listában található túrák közül mindenkinek a saját fizikai állapotának, felkészültségének és napi aktuális sportolásra szánt idejének megfelelő túraútvonal kiválasztására.

Több különböző hosszúságú túraútvonal került kijelölésre, amelyek teljesítését a GeoGo alkalmazással kell igazolni. A GeoGo-ról részletes információ a https://geogo.hu oldalon olvasható.

A versenyt az a személy, illetve csapat, vagy intézmény nyeri, aki a legtöbb pontot gyűjti a verseny időtartama alatt. A kialakult pontegyenlőség esetén az a versenyző végez előrébb, aki több teljesítéssel rendelkezik. Minden sikeres teljesítése esetén az útvonalhoz rendelt pontszámmal (ami a táv és szintemelkedés függvénye) növekszik az egyéni teljesítő összpontszáma, ami jóváírásra kerül a csapat és a rendvédelmi szerv/oktatási intézmény pontszámánál is automatikusan.

A teljesítés bármikor lehetséges a verseny időtartamán belül, amennyiben nincs erdőlátogatási vagy egyéb korlátozás a választott táv által érintett területen. Egy személy több útvonalat is teljesíthet, és bármelyik útvonalat többször is teljesítheti.

A verseny kiírója fenntartja a jogot arra, hogy a teljesíthető útvonalakat megváltoztassa vagy azok számát csökkentse/növelje akár a verseny időtartama alatt is.

A „PrevenTúra” Futó és Természetjáró Kupára nevezők az útvonalak teljesítése során a hatályos jogszabályi normáknak és a versenykiírásban meghatározottaknak maradéktalanul kötelesek eleget tenni, ezek megsértése esetén a szervezők a résztvevő kizárásáról határozhatnak.    

Amennyiben a regisztrálni kívánt szerv, vagy oktatási intézmény nem szerepel a nevezési oldalon, akkor ezt kérem az info.geogo@gmail.com email címen jelezzék.