Sajnáljuk, a regisztrációs időszak lejárt.

2022. október 15-tól 2023. május 31-ig! A regisztráció 2022. október 15-én nyílik meg!


 • Dátum: 2023.05.31. 22:00
 • Hely Online Rendezvény

Leírás

VERSENYKIÍRÁS

PrevenTúra Online Futó- és Természetjáró Kupa

2022/2023

#preventura


Információ:

Molnár Péter +36302146993


A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és a Hajdú Rendészeti Sportegyesület közös szervezésében a 2022/23 tanév időszakában, immár harmadik alkalommal kerül meghirdetésre a „PrevenTúra” Futó és Természetjáró Kupa.


A sportesemény célja továbbra is olyan sportolási lehetőség biztosítása a rendvédelmi dolgozók és minden érdeklődő részére, amelynek keretében a természetben önállóan, vagy családi- és baráti körben teljesíthető sporttevékenységet értékeljük, ezzel a rendszeres sportolásra ösztönözve a résztvevőket. 


A PrevenTúra nyílt, arra bárki nevezhet!


A nevezők a kijelölt, különböző hosszúságú túraútvonalak teljesítésével gyűjthetik a km-eket. A teljesítésre bármikor, egyénileg vagy csoportosan, viszont kizárólag futva vagy túrázva nyílik lehetőség, így ezt mindenki a saját sportolási szokásaihoz tudja igazítani. A rendezvényünk teljesíthető versenyként, de örömmel veszünk minden egyes regisztrált részvételt, ami az egészséges életmód jegyében kiváló családi program is lehet.


A KUPA CÉLJA:

 • a résztvevők fizikai felkészültségének javítása, erősítése, 
 • rendszeres sporttevékenység ösztönzése,
 • sportbaráti kapcsolatok ápolása,
 • egészségmegőrzési szokások kialakítása a sport segítségével,
 • a kupa helyezéseinek eldöntése,
 • a sportolási lehetőség biztosítása.


A KUPA FŐVÉDNÖKE:

Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok
rendőrségi főtanácsos
címzetes egyetemi docens
megyei rendőrfőkapitány


Dr. Széles Diána
alpolgármester
Debrecen Megyei Jogú Város


A KUPA RENDEZŐJE:

Hajdú Rendészeti Sportegyesület

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Oktatási és Kiképzési Alosztálya


SZERVEZŐBIZOTTSÁG ELNÖKE:

Molnár Péter r. alezredes
Oktatási és Kiképzési Alosztály vezetője
HRSE elnök


SZERVEZŐBIZOTTSÁGI TITKÁRA:

Balogh József r. törzszászlós
HRSE ügyvezető elnök

Szabó Norbert r. főtörzsőrmester


A KUPA IDŐTARTAMA:

2022. október 15-től 2023. május 31-ig


A KUPA RÉSZTVEVŐI:

 • a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság személyi állománya,
 • a Hajdú-Bihar megye területén tevékenykedő rendvédelmi szervek állománya,
 • rendészeti sportegyesületek tagsága,
 • általános-, és középiskolás diákok,
 • a természetjárás iránt érdeklődők.

NEVEZÉS:

Új vagy a PrevenTúrában?

1. Első lépésként keresd fel a GEOGO oldalát és regisztrálj, hozz létre egy profilt!
(Kattints az ikonra!)

2. Második lépésként keresd fel a PrevenTúra oldalát és a GEOGO-ban megadott e-mail címeddel lépj be és nevezz az általad választott kategóriába!


Már rendelkezel GEOGO profillal?

Ha már van profilod a GeoGo oldalon, akkor nevezz a https://preventura.web.app oldalon, kattints a fenti NEVEZÉS ikonra!


Videó a regisztrációról lépésről lépésre:
(Kattints az ikonra!)Nevezni 2022. október 15-től a kupa lebonyolításának teljes időtartamában lehet a https://preventura.web.app/ weboldalon online regisztrációval.


Amennyiben a regisztrálni kívánt szerv, vagy oktatási intézmény nem szerepel a nevezési oldalon, akkor ezt kérem az info.geogo@gmail.com email címen jelezzék.


Technikai kérdések esetén további felvilágosítás szintén az info.geogo@gmail.com email címen kérhető.


K A T E G Ó R I Á K 

ÁLTALÁNOS KATEGÓRIÁK:

 • Általános iskolás korosztály (1-8. osztályok) egyéni kategória 

A kategóriába az általános iskolák 1-8. osztályos tanulói jelentkezhetnek, akik az oktatási intézményüket megjelölik a nevezés során. Minden nevező pontszámai automatikusan rögzítésre kerülnek.

 • Középiskolás korosztály (9-12. osztályok) egyéni kategória

A kategóriába az középiskolák 9-12. osztályos tanulói jelentkezhetnek, akik az oktatási intézményüket megjelölik a nevezés során.

 • Oktatási intézmények kategóriája

A nevezések alapján a résztvevők által regisztrál oktatási intézmények automatikusan értékelésre kerülnek a versenyben és a pontszámukhoz minden, az intézményt feltüntető résztvevő teljesítése után járó pontszám hozzáadódik.

 • Felnőtt korosztály egyéni kategória

Az oktatási intézményt meg nem jelölő, illetve a középiskolai tanulmányait befejező nevezők kerülnek értékelésre ebben a kategóriában.


CSAPAT KATEGÓRIÁK:

 • Általános iskolás korosztály (1-8. osztályok) csapat kategória

A nevezést követően a csapatkapitány a már regisztrált és nevezett személyek közül tudja a csapat tagjait rögzíteni. A csapat összesen maximum 5 főből állhat és ebben a kategóriában az általános iskola 1-8. osztályos tanulók mellett 1 fő nevelő, vagy szülő részvétele kötelező. A csapattagok teljesítésért járó pontszámai automatikusan rögzítésre kerülnek a csapat pontjainál.

 • Középiskolás korosztály (9-12. osztályok) csapat kategória

A nevezést követően a csapatkapitány a már regisztrált és nevezett személyek közül tudja a csapat tagjait rögzíteni. A csapat összesen maximum 5 főből állhat, amely ebben a kategóriában a középiskola 9-12. osztályos tanulók mellett 1 fő nevelő, vagy szülő részvétele kötelező.

 • Felnőtt korosztály csapat kategória

A nevezést követően a csapatkapitány a már regisztrált és nevezett személyek közül tudja a csapat tagjait rögzíteni. A csapat maximum 5 főből állhat. A felnőtt korosztály csapat tagjai között szerepelhet rendészeti dolgozó, illetve középiskolás tanulmányait folytató diák is, de ezek a személyek más csapatban nem nevezhetőek.

 • Családi csapat kategória

A nevezést követően a csapatkapitány a már regisztrált és nevezett személyek közül tudja a csapat tagjait rögzíteni. A csapat maximum 5 főből állhat, 1-2 fő felnőtt személy mellett általános- és középiskolás diákok vegyesen regisztrálhatóak. Ezek a személyek más csapatban nem nevezhetőek.


RENDÉSZETI KATEGÓRIÁK:

 • Rendészeti női kategória

A rendészeti szervek állományából nevező nők kerülnek automatikusan értékelésre ebben a kategóriában.

 • Rendészeti férfi kategória

A rendészeti jellegű szervek állományából nevező férfiak kerülnek automatikusan értékelésre ebben a kategóriában.

 • Rendészeti szervek kategóriája

A nevezések alapján a résztvevők által regisztrál rendészeti szervek automatikusan értékelésre kerülnek a versenyben és a pontszámukhoz minden a szervet feltüntető résztvevő teljesítése után járó pontszám hozzáadódik.

 • Rendészeti csapat kategória

A nevezést követően a csapatkapitány a már regisztrált és nevezett személyek közül tudja a csapat tagjait rögzíteni. A csapat maximum 5 főből állhat és a rendészeti csapat kategóriában kizárólag rendészeti dolgozók lehetnek a csapat tagjai, egyéb esetben a felnőtt korosztály csapat kategóriában kerülnek értékelésre.


DÍJAZÁS:

I. helyezett: serleg, oklevél, érem

II. helyezett: serleg, oklevél, érem

III. helyezett: serleg, oklevél, érem


A KUPA LEBONYOLÍTÁSA

A „PrevenTúra” Futó és Természetjáró Kupán való részvétel feltétele a https://geogo.hu oldalon történő regisztráció, majd ezt követően a https://preventura.web.app/ weboldalon történő online nevezés. Minden nevező teljesítménye automatikusan értékelésre kerül az egyéni versenyben. Az egyéni regisztráció keretében meg kell jelölni azt a szervet, vagy oktatási intézményt, amelyhez a résztvevő tartozik, így a pontjai automatikusan hozzáadódnak a megadott szervezet vagy oktatási intézmény pontjaihoz is. Van lehetősége csapat nevezésére is csapatonként összesen maximum 5 főig, a már előzetesen regisztrált egyéni résztvevők bevonásával.

Az online nevezést követően lehetőség nyílik a https://preventura.web.app/ weboldalon az Útvonalak listában található túrák közül mindenkinek a saját fizikai állapotának, felkészültségének és napi aktuális sportolásra szánt idejének megfelelő túraútvonal kiválasztására.

Több különböző hosszúságú túraútvonal került kijelölésre, amelyek teljesítését a GeoGo alkalmazással kell igazolni. A GeoGo-ról részletes információ a https://geogo.hu oldalon olvasható.

A versenyt az személy, illetve csapat, vagy intézmény nyeri, aki a legtöbb pontot gyűjti a verseny időtartama alatt. A kialakult pontegyenlőség esetén az a versenyző végez előrébb, aki több teljesítéssel rendelkezik. Minden sikeres teljesítése esetén az útvonalhoz rendelt pontszámmal (ami a táv és szintemelkedés függvénye) növekszik az egyéni teljesítő összpontszáma, ami jóváírásra kerül a csapat és a rendvédelmi szerv/oktatási intézmény pontszámánál is automatikusan.

Az útvonalak teljesítése a verseny időtartamán belül bármikor lehetséges, amennyiben nincs erdőlátogatási vagy egyéb korlátozás a választott táv által érintett területen, de kizárólag gyalogosan, a tempó függvényében futva vagy túrázva történhet. Amennyiben bármilyen meg nem engedett eszköz (pl. kerékpár) használatára utaló körülmény merül fel, akkor az érintett egyéni versenyző kizárásra kerül a versenyből és pontjai a csapat értékeléséből is levonásra kerülnek. Egy személy több útvonalat is teljesíthet, és bármelyik útvonalat többször is teljesítheti.

A verseny kiírója fenntartja a jogot arra, hogy a teljesíthető útvonalakat megváltoztassa vagy azok számát csökkentse/növelje akár a verseny időtartama alatt is.

Egyes túrák teljesítését követően térítés ellenében egyedi díjazások (kitűző, jelvény, érem) igénylésére is lehetőség van, amennyiben az „Útvonalak” leírásában megjelenítésre kerül. Erről bővebb információ az info.geogo@gmail.com email címen kérhető.

A „PrevenTúra” Futó és Természetjáró Kupára nevezők az útvonalak teljesítése során a hatályos jogszabályi normáknak és a versenykiírásban meghatározottaknak maradéktalanul kötelesek eleget tenni, ezek megsértése esetén a szervezők a résztvevő kizárásáról határozhatnak.