Sajnáljuk, a regisztrációs időszak lejárt.

Immár 12. alkalommal rendezzük meg a Kék Lámpa Horgászolimpiát, amelyen a meghívott 2 fős csapatok mérik össze tudásukat.


 • Dátum: 2023.09.01. 12:00 - 2023.09.02. 15:30
 • Hely Szíki-tó (Térkép)
 • További információk: Balmazújváros, Szíki-tó

Leírás

XII. KÉK LÁMPA HORGÁSZOLIMPIA

V E R S E N Y K I Í R Á S


A sportesemény szerepel a Belügyminisztérium 2023. évi Sportnaptárában.


 Időpont: 

2023. szeptember 01-02.


 Helyszín:

Balmazújváros, Sziki-tó
47.605104, 21.375619

Bővebb információ a tóról: Sellő Horgászegyesület

A Szíki tó 1991-ben létesült a Hortobágyi Nemzeti Park szélén Balmazújvárostól kb.1 km-re a helybéli ”SELLŐ” horgászegyesület tagjainak minél teljesebb körű horgászlehetőség biztosítására. Később a tagság hozzájárulásával napi jegyes horgásztatásra is lehetőség nyílott. A tó felülete nád foltokkal tarkított, hol csak 60 cm máshol meg 3m mély. A folyamatos telepítéseknek köszönhetően szinte minden horgász eredményesen távozik a tóról. A tó környezete folyamatosan karban tartott a tagság által végzett társadalmi munka nyomán. Mivel Nemzeti Park területén fekszik, ezért szigorúan ügyelünk a fegyelemre és tisztaságra /pl. sem csikket, sem napra héjat nem lehet szét dobálni/. A tó körül egységes szemetesek vannak elhelyezve elérhető távolságban. A 6,1 hektáron elterülő mesterséges állóvíz vizét a közvetlen közelében elfolyó Keleti-főcsatornából kapja. Átlagos vízmélység 2 méter.


Rendezők:

Hajdú Rendészeti Sportegyesület

ProEvent Agency Kft.


Főszervező:

Rantal Béla
06704567747
compoky69@gmail.com


Programtervezet:

2023. szeptember 01. 

12:00 – 12:30 gyülekező, nevezések egyeztetése

12:30 – 12:45 megnyitó, versenyszabályok ismertetése

12:45 – 13:55 sorsolás, a helyek elfoglalása

13:55 – 14:00 etetés

14:00 órától – másnap 12:00 óráig verseny

2023. szeptember 02. 

12:00 óráig verseny

12:00 – 13:00 mérlegelés

13:00 – 14:30 ebéd

14:30 - eredményhirdetés és díjkiosztó

A szervezők a program időpontjainak módosítási jogát fenntartják!


Nevezési határidő:

2023. augusztus 10. 

Jelenleg 4 szabad nevezési helyünk van, ezért a jelentkezést meghosszabbítottuk!


Nevezési kategória:

2 fős csapatok

Egyéni nevezésre nincs lehetőség.

Nevezni kizárólag a rendészeti szervek, fegyveres testületek, a Mentők, a rendészeti sportegyesületek, valamint a szervezők által meghívottak csapatai nevezhetnek.

Csak az adott csapat 2 fő versenyzőjét tudjuk fogadni és nekik biztosítunk ellátást. Kísérők, hátterek fogadására nincs lehetőség.


Nevezési limit: 

40 csapat (80 fő)

A nevezéseket a beérkezés sorrendjében rögzítjük, melyről minden esetben visszajelzés küldünk.


Nevezési díj:

Nevezési díjat csak a nevezés elfogadását követően célszerű utalni!
A nevezés elfogadását a szervezők 1-2 napon belül emailben jelzik.

 25. 000 Ft/csapat

A nevezési díjat a fenti nevezési határidőig a HRSE 18203071-06013573-40010011 számlaszámára szükséges utalni.

Az utalás közleményében szükséges feltüntetni a következőket: Kék Lámpa, csapat neve!

Csak annak a csapatnak a nevezését lehet véglegesíteni, amelyik a nevezési díjat befizette.

Ha a verseny vis maior miatt marad el, új időpont kerül kijelölésre, nevezési díjat vis maior miatt sem térítünk vissza.


Nevezési felület:

Nevezéseket kizárólag az alábbi linkre kattintva az online felületen fogadunk!

A nevezés beérkezéséről a rendszer automatikus emailt küld, ez nem jelenti a nevezés eléfogadását!

Amennyiben a szervezők a nevezést elfogadják, arról minden esetben néhány napon belül emailben küldenek visszajelzést! 

A nevezést ideiglenesen újra megnyitjuk!

Nevezési lista a Facebook eseménynél tekinthető meg!


Facebook esemény:Szabályok:

Generális szabály a tó házirendjében foglaltak:

 • Az állami horgászjegy rendelkezésre állása törvényi előírás miatt kötelező!
 • Csak a szakál nélküli horgok használata engedélyezett! (Minimális követelmény, hogy a horog szakálla vissza legyen nyomva, vagy le legyen reszelve!)
 • Etetőhajó, és elektromos kapásjelző használata NEM engedélyezett!
 • Etetni áztatott szemes terménnyel (kukorica, búza stb.), vagy horgászboltokban kapható, természetes alapanyagokból készült etetőanyagokkal lehetséges.
 • NEDVES halmatrac használata KÖTELEZŐ!
 • Azokat a halakat, amelyek a tóba visszaengedésre kerülnek, természetesen lehetséges lefényképezni, (halmatrac fölött) de a halakkal a legnagyobb kímélettel kell bánni! Állva fényképezni TILOS!
 • Sebfertőtlenítő használata KÖTELEZŐ!
 • A halak kopoltyújába benyúlni, azon bármilyen idegen eszközt átvezetni SZIGORÚAN TILOS! A kifogás és a visszaengedés között a halat nedvesen kell tartani! Amennyiben a hal súlyosan sérül (pl. mélyre nyelt horog) meg kell tartani és napi áron ki kell fizetni!
 • A halakat bármilyen módszerrel jelölni TILOS!
 • A horgászhelyeket mindenki köteles tisztán elhagyni, etetőanyagot, csali maradékot összeszedni és az egyéb hulladékkal együtt a szeméttároló edénybe helyezni. Szemetelésnek számit a napraforgó, tökmag, stb... és a cigarettavég eldobása is.
 • Mindennemű szemetelés kizárással jár!
 • WC használat: A halőrháznál 2 db kulturált WC áll a vendégeink rendelkezésére. A tóparton az ilyen jellegű természetes szükségletek végzése TILOS!
 • Horgászni csak a kijelölt helyeken beállókban stégek mellett lehet. Meríteni a stégről kötelező (a halak és a part menti növények védelmében)!
 • Horgászbotot felügyelet nélkül hagyni semmi esetre sem szabad.
 • A parkolóban hagyott járművekért, és a tó területén hagyott tárgyakért felelősséget nem vállalunk.

További versenyszabályok:

 • Horgászni versenyzőkként egyetlen tetszőleges, gyűrűzött bottal lehet, (csapatonként összesen 2 db.) tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.
 • Spiccbot és rakós bot nem engedélyezett!
 • Pergetés és kifejezetten rabló halas módszer (amely 1/0-tól nagyobb horog, csalihal, pióca, nadály csali) kivételével bármilyen módszert és végszereléket lehet alkalmazni, de csupán egy horoggal.
 • Az értékelésbe csak szabályosan szájba akadt kifogott békés hal számít bele, amellyel kíméletesen kell bánni, a mérlegelésig életben kell tartani. Ha békés halra felkínált csalira szájba akadva fordul elő ragadozó hal fogása, az beleszámít az értékelésbe.
 • Csali és etetőanyag az ésszerűségre és a környezetvédelemre tekintettel alkalmazható, betartandó a tó házirendjében foglaltak. Etetni folyamatosan lehet a verseny ideje alatt. Tűző, etető szúnyog használata tilos! Limit 10 liter/csapat!
 • A szabályok betartására versenybírók vigyáznak, akik a mérlegelést is végzik, a szabályok megszegésével kizárás jár.
 • A kifogott halakat mérlegelés után vissza kell helyezni a tóba.
 • A mérlegelés minden csapatnak a horgászhelyén történik. A 20 órás időtartam alatt összesen 4 alkalommal (5 óránként). A 4 kg-nál nagyobb fogás esetén azt azonnal lemérlegeljük és visszaengedjük a tóba.
 • Tekintettel a keszeg állomány életben tartására, legalább 1,5 méter hosszú, keretes haltartó szákot kell használni.
 • A verseny lefújásának pillanatában fogott és levegőben lévő hal még érvényesnek számít! - A versenyszabályzat esetleges változása a megnyitón ismertetésre kerül!
 • Az éjszakai horgászat ideje alatt a horgászhelyeket meg kell világítani.

Étkezés:

Az ételeket mesterszakácsok készíti a helyszínen bográcsban.

A versenyzők a helyszínen vacsorát (Slambuc, vagy Öhöm) és másnap ebédet (Marhalábszár pörkölt pásztortarhonyával) ételt, valamint étkezésenként egy-egy italt (sör vagy ásványvíz) kapnak. Reggeliről minden versenyző saját maga gondoskodik.

Az ételek kiosztása és elfogyasztása a központi helyen (a parkolónál) történik, ahová a versenyzők felváltva érkezhetnek. A beállókban őrizetlenül hagyott horgászbotok nem lehetnek, ezért az étkezés és egyéb a horgászhelytől való eltávozás esetén a csapatok egyik tagja maradjon a beállóban.

Csak az adott csapat 2 fő versenyzőjének biztosítunk ellátást!


Díjazás:

Csapat:

I-III. helyezett: kupa, érem, tárgy jutalom
IV-X. helyezett: tárgyjutalom

Az I. helyezett birtokolhatja egy évig a Vándorkupát!

Külön díj: A legnagyobb halat fogó versenyző


Egyéb szabályok:

A nevezéssel minden induló versenyző elfogadja a versenykiírásban foglaltakat és a versenyszabályokat. Ezzel elismerik, hogy a versenyen mindenki a saját felelősségére indul, kinyilatkozzák, hogy a versenyző egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett káraikért kártérítésre nem kötelezhetők.

Érték- és csomagmegőrzést a verseny rendezői nem vállalnak.

Kizárásra kerül az a versenyző, aki a nevezési vagy regisztrációs lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki.

A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység vagy más sportesemény népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

A verseny rendezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést bármikor lezárják.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a bajnokságról és a versenyzőkről fotót és filmet készítsenek, melyek a továbbiakban a rendezők tulajdonát képezik. A készült fotókat és filmeket a rendezők szabadon felhasználhatják és publikálhatják, ezért a fotón szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.

A nevezési lap, illetve a regisztrációs lap kitöltése önkéntes adatközlés.

A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a bajnokság szervezői a nevezéskor megadott adatokat a vonatkozó normák előírásainak megfelelően adatbázisukban tárolják.

A versenyre történő nevezés során a versenykiírás jelentkezési feltételeinek elfogadásával a nevező elfogadja, hogy a jelentkezés során megadott e-mail címre a rendezőség a versennyel kapcsolatos hírlevelet küldjön.