II. Concept2 Ergothlon Challenge


➡️ 1 program - 2 verseny - számos versenyszám és futam ➡️ Concept2 Rowing Ergometer Challenge ➡️ Concept2 Ergothlon Challenge - ski-row-bike ➡️ Nyílt és rendészeti kategóriák!


  • Dátum: 2021.05.08. 09:00
  • Helyszín: Debrecen, Mikes Kelemen utca 4, 4028 Magyarország (Térkép)
  • További információk: HBMRFK OKAL Kiképző Központ, HRSE székhelye

Leírás


II. Concept2 Ergothlon Challenge

1 program - 2 verseny


Résztvevők:

A bajnokság nyílt, arra bárki nevezhet, aki betöltötte a 16. életévét.
18 év alattiaknak írásos szülői hozzájáruló nyilatkozat szükséges.

A kiegészítő rendészeti kategóriákba a rendvédelmi szervek és fegyveres testületek állománya nevezhet. A sportesemény szerepel a BM Sportnaptárban, az útmutató alapján a részvétel szolgálati útnak minősíthető!


Nevezési kategóriák: 

Concept2 Rowing Ergometer Challenge

Nyílt női/férfi egyéni 500 méter

Nyílt női/férfi egyéni 1000 méter

Nyílt 4 fős csapat 2000 méter, plusz kiegészítő rendészeti kategória

Concept2 Ergothlon Challenge
1000 m ski - 1500 m row - 3000 bike

Nyílt 3 fős csapat 5500 méter, plusz kiegészítő rendészeti kategória

Egy versenyző több kategóriába is nevezhet, de ezzel tudomásul veszi, hogy a sorsolással kialakított sorrenden nem tudunk változtatni, így előfordulhat, hogy két kategóriát közvetlenül egymás után kell teljesíteni!

A kiegészítő rendészeti kategóriába nevező versenyző automatikusan az adott versenyszám abszolút kategóriájában is értékelésre kerül.


Nevezési díjak és határidők:

A végső nevezési határidő 2021. április 29.

Versenyek

Versenykategóriák

2021. 04. 15-ig

2021. 04. 29-ig


Concept2
Rowing Ergometer
Challenge

Nyílt női/férfi egyéni
500 méter


1000 Ft/fő


2000 Ft/fő

Nyílt női/férfi egyéni
1000 méter


1000 Ft/fő


2000 Ft/fő

Nyílt 4 fős csapat
2000 méter, plusz kiegészítő rendészeti kategória


2800 Ft/csapat


5600 Ft/csapat

Concept2
Ergothlon Challenge

Nyílt 3 fős csapat
5500 méter, plusz kiegészítő rendészeti kategória


3000 Ft/csapat


6000 Ft/csapat

A nevezők létszámát a szervezők korlátozhatják, a nevezési helyek száma korlátozott!

A nevezést akkor fogadjuk el, ha a választott versenykategóriában a nevezés és a nevezési díj is beérkezik a megadott határidőn belül.

Vis maior esetén nevezési díjat nem fizetünk vissza, ebben az esetben a verseny megrendezésére új időpontot jelölünk ki.


Nevezési díj befizetése:

A nevezési díjakat átutalással a HRSE számlájára kérjük befizetni:

Raiffeisen Bank 12052729-01448915-00200008
IBAN: HU50 - 12052729-01448915-00200008
SWIFT CODE: UBRTHUHB

A közleményben fel kell tüntetni a versenyző vagy csapat nevét, születési
évét és a választott regisztrációs kategóriát. (pl. Kiss Tamás, 1979, 500 m)

Egy versenyző több versenyszámba is nevezhet, ebben az esetben valamennyi választott kategória nevezési díjának befizetése szükséges.  


Nevezések: (Kattints!)

Díjazás:

I-III. helyezett egyéni: érem, oklevél, tárgyjutalom

I-III. helyezett csapat: serleg, érem, oklevél, tárgyjutalom

Minden versenyző, aki sikeresen teljesíti a pályát emlékérmet kap ajándékba.


A nevezési díj tartalmazza:

- részvételi jog a versenyen
- elektronikus időmérés és értékelés
- befutó érem
- egészségügyi biztosítás
- online fényképgaléria


Versenyinformációk:

Női/férfi egyéni 500/1000 méter

A kijelzőn a versenyszámnak megfelelő távolság lesz beállítva, a győztes az, aki  hamarabb teljesíti a távot. Az evezős gépek számítógépre vannak csatlakoztatva, ezért az indítás, és időmérés is szoftverrel fog történni.
Indítás angol nyelven: Sit ready - Attention – Row

A STOP tábla megjelenése után a nyelet vissza kell helyezni a nyéltartóba, amelyet csak az indításra lehet kivenni ismételten.

Az első kiugrás esetén a versenyző figyelmeztetésben részesül, a további kiugrások esetében függetlenül a versenyző személyétől (ő követte el az első kiugrást, vagy sem) automatikus kizárásban részesül. A távot csak egyszer lehet megpróbálni teljesíteni, azaz nincs mód az ismétlésre.
Az ellenállás szintjét mindenkinek magának kell beállítania a rajt előtt, a futam alatt változtatásra nincs lehetőség.

Azonos időeredmény esetén a helyezés sorrendjét a testsúly fogja eldönteni, amelyik versenyző könnyebb az nyeri el a jobb helyezést.

4 fős csapat 2000 méter:

A kijelzőn a versenyszámnak megfelelő távolság lesz beállítva, a győztes az, aki  hamarabb teljesíti a távot. Az evezős gépek számítógépre vannak csatlakoztatva, ezért az indítás, és időmérés is szoftverrel fog történni.
Indítás angol nyelven: Sit ready - Attention – Row

A STOP tábla megjelenése után a nyelet vissza kell helyezni a nyéltartóba, amelyet csak az indításra lehet kivenni ismételten.

Az első kiugrás esetén a versenyző figyelmeztetésben részesül, a további kiugrások esetében függetlenül a versenyző személyétől (ő követte el az első kiugrást, vagy sem) automatikus kizárásban részesül. A távot csak egyszer lehet megpróbálni teljesíteni, azaz nincs mód az ismétlésre.
Az ellenállás szintjét mindenkinek magának kell beállítania a rajt előtt, a futam alatt változtatásra nincs lehetőség.
Azonos időeredmény esetén a helyezés sorrendjét a testsúly fogja eldönteni. Amelyik csapat könnyebb az nyeri el a jobb helyezést.

A csapat 4 főből áll, életkori és nembeli megkötés nélkül.

A kötelező váltásoknak 250 méterenként kell bekövetkeznie (váltózóna +- 10 méter).
Amennyiben ettöl valamelyik csapat eltér, az kizárja magát a versenyből.
A csapat tagjainak a sorrendje tetszőleges, viszont ugyanabban a sorrendben kell teljesíteni a táv egészét.
A váltást a csapat többi tagja segítheti, de külsős segítséget nem lehet igénybe venni. A váltás során a nyelet minden esetben a nyéltartóba kell visszatenni, és a következő versenyző is onnan veszi ki.

Concept2 Ergothlon Challenge - 3 fős csapat 5500 méter

A csapat 3 főből áll, életkori és nembeli megkötés nélkül.
A kijelzőn a versenyszámnak megfelelő távolság lesz beállítva, a győztes az, aki hamarabb teljesíti a távot. Az ergométerek számítógépre vannak csatlakoztatva, ezért az indítás, és időmérés is szoftverrel fog történni.
Indítás angol nyelven: Sit ready - Attention – Row

A gépek beállításait (ülésmagasság, lábtámasz, ellenállás, kormánymagasság) mindenkinek magának kell beállítania a rajt előtt, a futam alatt változtatásra nincs lehetőség.
A csapat tagjai a rajtvonalnál sorakoznak fel, a rajt vezényszóra a csapat első versenyzője mehet oda és kezdheti el az első gépen a táv teljesítését. A táv teljesítése után a versenyző visszafut a rajtvonalhoz, és a rajtvonal átlépésével indítja a következő versenyzőt. A következő versenyző váltása is ugyan így zajlik.

A verseny az utolsó versenyző távjának teljesítésével ér véget. Azaz neki már nem kell visszafutnia a rajtvonalhoz.


A bajnokság egyéb szabályai:

A nevezéssel minden induló elfogadja a versenykiírásban foglaltakat és a versenyszabályokat. Ezzel elismerik, hogy a versenyen mindenki a saját felelősségére indul, a nevező kinyilatkozza, hogy egészségi állapota megfelel a versenyen való részvétel feltételének, és elfogadja, hogy a verseny rendezői bármelyik versenyző egészségkárosodásáért, vagy a versennyel összefüggésben keletkezett károkért kártérítésre nem kötelezhetők.

Nevezési díjak visszafizetésére nincs lehetőség.

Érték- és csomagmegőrzést a verseny rendezői nem vállalnak.

A bajnokságon induló versenyzők rajtszámot kapnak, melyet a szervezők a nevezésnél alkoholos filctollal a versenyző karjára, jól láthatóan írnak fel.

Kizárásra kerül az a versenyző, aki a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal, illetve hiányosan tölti ki.

A szervezőkkel, a bírókkal vagy a sporttársaival szemben sportszerűtlen magatartást tanúsító versenyzők a bajnokságból kizárásra kerülnek.

A sportesemény helyszínén bármilyen kereskedelmi- és reklámtevékenység vagy más sportesemény népszerűsítése csak a rendezők előzetes engedélyével, egyeztetett formában és módon végezhető.

A verseny rendezői szervezési okok miatt fenntartják a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozzák, a nevezést bármikor lezárják.

A rendezvény szervezői fenntartják a jogot, hogy a bajnokságról és a versenyzőkről fotót és filmet készítsenek, melyek a továbbiakban a rendezők tulajdonát képezik. A készült fotókat és filmeket a rendezők szabadon felhasználhatják és publikálhatják, ezért a fotón szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak.

A nevezési lap, illetve a regisztrációs lap kitöltésével és aláírásával a versenyző elfogadja a versenykiírás és versenyszabályzat feltételeit.

A nevezési lap, illetve a regisztrációs lap kitöltése önkéntes adatközlés. A nevező hozzájárul ahhoz, hogy a bajnokság szervezői a nevezéskor megadott adatokat adatbázisukban tárolják.

A versenyre történő nevezés során a versenykiírás jelentkezési feltételeinek elfogadásával a nevező elfogadja, hogy a jelentkezés során megadott e-mail címre a rendezőség a versennyel kapcsolatos hírlevelet küldjön.


Az óvás szabályai:

A versenypályákon minden versenyzőt szakképzett versenybíró kísér, az ő munkájukat felsőfokú sportszakmai képesítéssel rendelkező főbíró felügyeli.

Óvásra a helyszínen, az óvásra okot adó eseménytől számított 20 percen belül, a szervezőbizottság elnökénél, 20.000 Ft óvási díj befizetését követően van lehetőség.

Óvás esetén a szervezőbizottság vezetője összehívja a bajnokság bíróit, valamint a főbírót, akik döntenek az óvás jogosságát és a szükséges intézkedéseket illetően.


Facebook esemény:


Rendező: 

Hajdú Rendészeti Sportegyesület
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
Ergometer Kft.
ProEvent Agency kft.


Információ: 

Balogh József HRSE ügyvezető elnöke
+36-70/371-75-42 
info@hrsedebrecen.com
www.hrsedebrecen.com