XIV. NN Ultrabalaton


2020. október 3-4-én egyesületünk 3 csapattal vett részt a XIV. NN Ultrabalaton futóversenyen.

A HRSE Iron Ladies női csapatunk a 10-13 fős kategóriában az I. helyen végzett.

A HRSE Nekünk 8+1 férfi csapatunk a 9 fős kategóriában szintén az I. helyen ért célba, több, mint 1 órával megelőzve a második helyezettet.

A HRSE Jokers csapat is szép eredménnyel zárta az idei versenyt.


Horváth Tamás szakosztályvezető beszámolója:

"Egy kis visszatekintés: 

A HRSE az idei UB-ra három csapattal nevezett (HRSE JOKERS, HRSE IRON LADIES, HRSE NEKÜNK 8+1).

Az év elejétől elkezdtük a közös munkát Szilágyi László edzővel. Csak futottatok és futottatok, edzettetek, majd jött a váratlan helyzet és a szervezők márciusban úgy döntöttek az akkori korlátozásokat figyelembe véve, hogy elhalasztják az eredetileg májusra tervezett UB-t, az új időpont 2020.10.03.-04. lett.Ti edzettetek tovább, csak edzettetek és betartottatok minden aktuális korlátozást. 

Majd közeledett a 2. hullám és a fenti új időpont is, és eljött a "nagy" nap. 

2020. október 03-04. napján a XIV. NN ULTRABALATON versenyen három csapatban képviseltétek az egyesületet!

Az összetartó, pozitív, építő emberek a következő sikerekhez vezették a fenti három csapatot:

- HRSE JOKERS, csapatkapitány Román József: 

A 13 fős csapatnevezés után a fenti okok miatt, ténylegesen 11 fővel teljesítették az időközben megváltozott 215 km-es távot !!!

Két fővel kevesebben is összetartottak, küzdöttek a távval és néha magukkal is, na meg az időjárással, végül 20 óra 12 perc alatt megkerülték a Balcsit! 

- HRSE IRON LADIES, csapatkapitány Sipos Nóra:

A "csajok" idén 11 fős csapatban néztek szembe a cseles Balatonnal, aki most nem engedte meg nekik, hogy fürödjenek..🙂csak az égiek emlékeztették őket arra, hogy nem sivatagban futnak 215 km-t. 

A távot tisztelve és az ellenfeleket sem lebecsülve vágtak neki a nagy körnek !!! A végén ennek az lett a következménye, hogy a 15. szakasztól átvették a number one kategóriát, és azt meg is tartottál a verseny végéig, végül 18 óra 6 perc alatt maguk mögött hagyták a távot.

- HRSE Nekünk 8+1, csapatkapitány Horváth Tamás:

A csapat már szombaton reggel előfutárként érkezett a szállásra és a verseny központba. Ezt követte egy kis, csapatépítő pizzázás, mely során a rajt előtti utolsó egyenleteket is megoldották. 

Rajt 27 cfokban, ami októberben ennek csapatnak is nehézségeket jelentett, de az összetartás és a végtelen felé való elindulás során egyre jobban pörögtek a lábak és a célban befutottak a 9 fős férfi csapat kategóriában a dobogó legfelső fokára! A Balatont 14 óra 58 percig nézegette a csapat. 

Gratulálunk mindhárom csapatnak és óriási köszönet mindenkinek aki segítette a csapatokat!"